Krediti bez HROKa

Krediti bez hroka su oni koji ne zahtijevaju provjere kreditnog rejtinga. Drugim riječima, to su krediti za blokirane osobe koje su na crnoj listi dužnika i koje bi teško dobile odobrenje za tradicionalni bankovni kredit. Ako vas zanimaju krediti i pozajmice bez uvida u hrok i bez crne liste, na pravom ste mjestu. Sakrij
Pročitaj više
Sve
10.000 Kn
Sve
80 godina
Vaša pretraga je pronašla 5 rezultata
300 - 4.000 Kn Iznos kredita
15 - 30 dana Trajanje
0 - 0 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 4.000,00 kn na period od 30 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 4.000,00 kn, uz EKS 0%. Ne postoje nikakvi drugi troškovi ako kredit otplatite na vrijeme.
2.000 - 10.000 Kn Iznos kredita
60 - 365 dana Trajanje
7.2 - 8.4 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 6.116,40 kn, uz EKS 8,12%, iznos premije 116,40 kn, te iznos mjesečne rate 1.223,28 kn (5 rata).
Prikaz 2 od 5 kredita

Krediti bez HROKa - vodič za one bez kreditne sposobnosti

autor: Mihaelažurirano

Krediti bez HROKaAko vas zanimaju krediti bez HROKa, voljeli bismo vam pomoći pri dolasku do odluke o najpovoljnijem.

Znamo kako krediti mogu biti zbunjujući.

Svrha ovog članka je da vam objasni što su krediti bez HROKa, koje su vaše mogućnosti financiranja ako niste kreditno sposobni i kako vam Matchbanker može pomoći da ostvarite svoje ciljeve.

Osim toga, detaljno ćemo objasniti što trebate učiniti kako biste poboljšali vaše financijsko stanje i spriječili ponavljanje iste situacije.

Što su krediti bez HROKa

HROK je skraćenica za Hrvatski registar obveza po kreditima, no krediti bez HROKa su zapravo popularan naziv za kredite koje možete podići bez obzira na negativnu kreditnu sposobnost.

Osobe s negativnom kreditnom sposobnošću su one koje imaju ovrhu ili blokadu FINAe te osobe na “crnoj listi” HROKa – neuredni platiše kredita, tekućih računa ili kreditnih kartica.

S obzirom na to da je 25. svibnja 2018 na snagu stupila Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), bankama više nije dozvoljeno koristiti sustav razmjene informacija.

To znači da Hrvatski registar obveza po kreditima mora obustaviti izdavanje kreditnih izvješća o građanima te da je crna lista neurednih platiša stvar prošlosti. Barem za sada.

No što ova promjena točno donosi hrvatskim građanima, hoće li sada biti lakše dobiti odobrenje za kredit?

Nažalost, ne.

Do sada su se banke prvenstveno oslanjale na izvješće HROKa pri razmatranju kreditnih zahtjeva, pa je proces bio dosta brži i jednostavniji. Sada se od građana zahtijeva da se sami pobrinu o tome da banka može utvrditi njihovu kreditnu sposobnost.

Proces dolaska do zajma postao je znatno sporiji, uz brojne dodatne korake i opterećivanje građana. Nastavite čitati i saznajte zašto su brzinski krediti preko interneta najbolji odgovor za kreditno nesposobne!

Kako vam Matchbanker može pomoći u dobivanju kredita bez HROKa

Matchbanker je inovativna platforma za traženje kredita, koju je besplatno i u potpunosti sigurno koristiti. Na temelju kriterija koje unesete, Matchbanker vam prikazuje popis na kojem se nalaze krediti bez HROKa i brojni drugi tipovi kredita dostupni na hrvatskom tržištu.

Na vama je samo da usporedite opcije i odlučite koja od njih vam najbolje odgovara. 

Zahvaljujući mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima, brzo se širimo te smo već prisutni u 9 europskih zemalja. Želimo nastaviti s ovakvim rastom te nam je zbog toga održavanje kvalitetne usluge na prvom mjestu.

Iza nas stoji tim poštenih i marljivih ljudi kojima je cilj pojednostaviti zahtjevan proces prijavljivanja za kredit.

Matchbanker može pomoći osobama bez kreditne sposobnosti u dolasku do novca

Krediti za blokirane – istina ili mit

Dakle, situacija je ovakva.

Treba vam novac pod hitno. Čak ni ne trebate veliku svotu, možda nekoliko tisuća za troškove popravka automobila, opremanje djece za novu školsku godinu, ili pak za neko iskustvo koje se ne propušta – npr. gledanje domovine u finalu Svjetskog Prvenstva.

U savršenom svijetu otišli biste do obližnje poslovnice svoje banke, predali zahtjev, i bankar bi vam s osmijehom na licu uručio odobrenje i poželio sretan put u Rusiju. No nažalost, spletom okolnosti ste zapali u dugove koji sada narušavaju vaš kreditni rejting.

Što učiniti?

Ništa vam ne obećavamo, ali s Matchbankerovim brzim, online pozajmicama još uvijek imate dobre šanse za dolazak do novca.

Kako je to moguće, pitate se?

 • Većini zajmodavaca s kojima surađujemo u cilju je realizirati vaš kredit u što kraćem roku. Stoga, proces prijave je uglavnom znatno pojednostavljen – nepotrebni koraci su izbačeni, a papirologija svedena na minimum.
 • Preporučam da nakon unošenja kriterija o iznosu i trajanju kredita pomno proučite sve opcije koje vam Matchbanker ponudi. Započnite s procesom prijave čisto iz znatiželje i provjerite traži li odabrani zajmodavac informacije o kreditnoj povijesti.
 • S obzirom da se cijeli proces odvija preko interneta, moguće je podnijeti zahtjev kod nekoliko zajmodavaca. Ovim štedite vrijeme i povećavate šanse za odobrenje, a ne gubite ništa. Uvijek imate pravo prihvatiti ili odbiti dobivenu ponudu.
Dodatan savjet za povećanje šansi je pronalazak jamca ili sudužnika. Iako je ovo prilično težak zadatak, ne postoji brži i učinkovitiji način za poboljšavanje vaše kreditne sposobnosti.

Najbolja stvar je to što ovim putem izbjegavate posramljujuće odlaske u banku! Držimo vam palčeve da sve prođe uspješno i da dođete do ostvarenja svojih ciljeva.

Na što treba pripaziti

Morate imati na umu da spomenuta financijska rješenja mogu imati vrlo visoku kamatnu stopu zbog visokog rizika neotplaćivanja kredita.

Financijska institucija analizira vaš zahtjev i procjenjuje rizik neispunjavanja obveza vezanih uz zajam. Što je veći rizik, to je veća kamatna stopa.

Iz tog razloga, podnošenje zahtjeva za kredit bez HROKa obično je nešto skuplje od prijave za kredit s dobrom kreditnom povijesti.

Kako poboljšati financijsku situaciju

Imate osjećaj da nikada ne uspijevate pravilno rasporediti mjesečni proračun? Dosta vam je vječnih dugova i minusa na računu? Ne znate kako i gdje započeti sa štednjom?

U tom slučaju, sljedeći odjeljak je stvoren za vas – sadrži plan poboljšavanja financijske situacije u 4 koraka te brojne korisne savjete.

1. korak: Definirajte svoje financijske ciljeve

Da biste mogli učinkovito upravljati svojim financijama, morate odrediti financijske ciljeve. Želite li isplatiti dug? Početi štedjeti za kuću? Ili možda otići na odmor iz snova?

Postavljanje jasnih ciljeva može vam pomoći da ostanete usredotočeni i motivirati vas da smanjite višak potrošnje. Davanje konkretnih rokova svojim ciljevima također vas dodatno gura na pridržavanje plana, te podsjeća da će period štednje kad tad završiti.

Izradite vizualni prikaz napretka kako biste mogli ostati informirani o uspjehu. Postavite ga na vidljivo mjesto, primjerice na hladnjak. Bit ćete još više motivirani trošiti pametno kada vidite da napredujete prema cilju.

2. korak: Organizirajte se

Organiziranje je važan korak za poboljšanje financijskog života. Prvo, postavite trajni nalog za automatsko plaćanje svih fiksnih računa. Propuštanje plaćanja može biti štetno za vašu financijsku budućnost, tako da se pobrinite da svi računi budu plaćeni na vrijeme.

Imajte na umu i koliko ušteđenog novca trebate. Hitne situacije se događaju kada ih najmanje očekujete i zato je važno biti spreman. Bilo bi dobro odvojiti za troškove barem 3 mjeseca života, kako bi osigurali financijsku stabilnost u neplaniranim periodima.

Na kraju, riješite se stvari koje više ne trebate. Organiziranje i čišćenje svog životnog prostora može također značiti stavljanje dodatnog novca u džep. Pokušajte prodati artikle na Njuškalu ili sličnim stranicama, te višak donirajte.

3. korak: Izradite proračun

Prvi korak u planiranju proračuna je znanje gdje sav vaš novac ide. Zabilježite svaku kunu koju potrošite u mjesecu – za najam, hranu i sve druge račune i troškove. Uračunajte čak i povremene užitke kao što su odlazak u kino ili večera s prijateljima.

Neke od mobilnih aplikacija koje vam mogu pomoći u tome su Money Manager, Money Manager Expense Budget, Monefy, My Budget Book, itd.

Na temelju vaše potrošnje, izradite proračun oduzimanjem svih vaših troškova i računa od zarade. Ako zarađujete više nego što potrošite, čestitamo! Možete odvojiti taj dodatni novac za štednju ili za druge financijske ciljeve.

Ako trošite više nego što zaradite, imate dvije mogućnosti: povećajte svoju zaradu ili smanjite potrošnju. U svakom slučaju, stvaranje proračuna daje vam jasnu ideju o tome gdje stojite financijski te omogućuje procjenu troškova.

4. korak: Srežite nepotrebne troškove

Bilo da krajem mjeseca ulazite u prekoračenje ili završavate s viškom na računu, dobra je ideja evaluirati troškove i probati smanjiti potrošnju. Mali troškovi se zbrajaju, a njihovo rezanje može imati znatan utjecaj na vaše financije.

Riješite se tog članstva u teretani kojeg nikada ne upotrebljavate ili pretplate na časopise koje nikada ne čitate. Provjerite imate li možda pretplate na koje ste u potpunosti zaboravili

Upotrebljavajte samo bankomate vlastite banke kako biste izbjegli naknade za podizanje novca. Obavezno zatražite sve primjenjive porezne olakšice i oslobođenja. Kupujte pametnije u trgovini s popisom za kupnju.

Kupujte samo ono što vam je zaista potrebno. Pronađite alternative za skupe proizvode i stalno uspoređujte marke kako biste dobili najbolju cijenu.

Smanjivanjem viška troškova ćete shvatiti da imate dodatni novac za koji niste ni znali da postoji – novac koji se može odvojiti za vaše financijske ciljeve.

Sažetak

 • Krediti bez uvida u HROK su krediti koje možete podići bez obzira na negativnu kreditnu sposobnost.
 • Novim zakonom o zaštiti privatnosti bankama više nije dozvoljeno imati uvid u kreditna izvješća građana. Sada se od građana zahtijeva da sami dokažu banci svoju kreditnu sposobnost.
 • Matchbankerove pozajmice preko interneta su najbolji način za dolazak do zajma ako ste kreditno nesposobni!
 • Većina zajmodavaca s kojima surađujemo nudi pojednostavljen proces prijave, uz minimalnu papirologiju i brz odgovor.
 • Savjetujemo da se prijavite za nekoliko kredita i time poboljšate vaše šanse za odobrenjem. Nemate što izgubiti jer ugovor ne postaje važeći sve dok ne prihvatite ponudu koju vam zajmodavac pošalje.
 • Važno je napomenuti da s obzirom na veći rizik od neotplaćivanja, pozajmice bez kreditne sposobnosti obično imaju i veće kamatne stope.
 • Ukoliko želite poboljšati vašu financijsku situaciju, dobar početak je određivanje jasnih ciljeva i postavljanje rokova – ovo će vas držati usredotočenima i motiviranima.
 • Napravite precizni mjesečni proračun i srežite sve nepotrebne troškove – otkažite pretplate, prodajte stvari koje ne koristite, nađite jeftinije alternative skupim proizvodima.
Pronađi svoj sljedeći kredit na Matchbankeru