Krediti bez HROKa

Krediti bez hroka su oni koji se mogu dobiti bez kreditne sposobnosti. Drugim riječima, to su krediti za blokirane građane koje su na crnoj listi dužnika i koje bi teško dobile odobrenje za tradicionalni bankovni kredit. Ako vas zanimaju krediti i pozajmice bez uvida u hrok i bez crne liste, na pravom ste mjestu - Matchbanker okuplja najbolje brze pozajmice za blokirane.

Pročitaj više

Krediti bez HROKa - vodič za blokirane

autor: Mihael
Krediti bez HROKa

Ako vas zanimaju krediti bez HROKa, voljeli bismo vam pomoći pri dolasku do odluke o najpovoljnijem.

Znamo kako krediti mogu biti zbunjujući.

Svrha ovog članka je da vam objasni što su krediti bez HROKa, koje su mogućnosti financiranja za blokirane građane ili građane bez kreditne sposobnosti i kako im Matchbanker može pomoći da ostvare svoje ciljeve.

Osim toga, detaljno ćemo objasniti što trebate učiniti kako biste poboljšali vaše financijsko stanje i spriječili ponavljanje iste situacije.

Što su krediti bez HROKa

HROK je skraćenica za Hrvatski registar obveza po kreditima, no krediti bez HROKa su zapravo popularan naziv za brze pozajmice za blokirane osobe, koje možete podići bez obzira na vašu negativnu kreditnu sposobnost.

Osobe s negativnom kreditnom sposobnošću su one koje imaju ovrhu ili blokadu FINAe te osobe na “crnoj listi” HROKa – neuredni platiše kredita, tekućih računa ili kreditnih kartica.

S obzirom na to da je 25. svibnja 2018 na snagu stupila Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR), bankama više nije dozvoljeno koristiti sustav razmjene informacija.

To znači da je Hrvatski registar obveza po kreditima morao obustaviti izdavanje kreditnih izvješća o građanima te da je crna lista neurednih platiša stvar prošlosti.

Barem za sada.

No što ova promjena točno donosi hrvatskim građanima? Hoće li sada biti lakše dobiti odobrenje za brze pozajmice bez kreditne sposobnosti?

Nažalost, ne.

Do sada su se banke prvenstveno oslanjale na izvješće HROKa pri razmatranju kreditnih zahtjeva, pa je proces bio dosta brži i jednostavniji.

Sada se od građana zahtijeva da se sami pobrinu o tome da banka može utvrditi njihovu kreditnu sposobnost.

Proces dolaska do kredita postao je znatno sporiji, uz brojne dodatne korake i opterećivanje građana.

Nastavite čitati i saznajte zašto su brzi krediti preko interneta najbolji odgovor za blokirane i one bez kreditne sposobnosti!

Kako vam Matchbanker može pomoći u dobivanju pozajmice bez kreditne sposobnosti

Matchbanker je inovativna platforma na kojoj možete pronaći kredite i pozajmice bez kreditne sposobnosti.

Korištenje Matchbankera je u potpunosti besplatno i sigurno.

Na temelju kriterija koje unesete, Matchbanker vam prikazuje popis na kojem se nalaze krediti bez HROKa i brojni drugi tipovi kredita dostupni na hrvatskom tržištu.

Na vama je samo da usporedite uvjete različitih opcija i odlučite koja od njih najbolje odgovara vašoj situaciji. 

Zahvaljujući mnogobrojnim zadovoljnim korisnicima, brzo se širimo te smo već prisutni u 12 europskih zemalja.

Želimo nastaviti s ovakvim rastom te nam je zbog toga održavanje kvalitetne usluge na prvom mjestu.

Iza Matchbankera stoji tim poštenih i marljivih ljudi kojima je cilj pojednostaviti zahtjevan proces prijavljivanja za kredit bez HROKa.

Krediti za blokirane – istina ili mit?

Dakle, situacija je ovakva.

Treba vam novac pod hitno.

Čak ni ne trebate veliku svotu, možda nekoliko tisuća za troškove popravka automobila, opremanje djece za novu školsku godinu, ili pak za neko iskustvo koje se ne propušta – npr. gledanje domovine u finalu Svjetskog Prvenstva.

U savršenom svijetu otišli biste do obližnje poslovnice svoje banke, predali zahtjev, i bankar bi vam s osmijehom na licu uručio odobrenje i poželio sretan put u Rusiju.

No nažalost, spletom okolnosti ste u prošlosti zapali u dugove koji sada narušavaju vaš kreditni rejting i zbog kojih ste blokirani ili na crnoj listi.

Što učiniti?

Ništa vam ne obećavamo, ali uz Matchbankerove brze pozajmice za blokirane još uvijek imate dobre šanse za dolazak do novca.

Kako je to moguće, pitate se?

  1. Većini zajmodavaca s kojima surađujemo u cilju je realizirati vam  kredit za blokirane u što kraćem roku. Stoga, proces prijave je uglavnom znatno pojednostavljen – nepotrebni koraci su izbačeni, a papirologija svedena na minimum.
  2. Preporučamo da nakon unošenja kriterija o iznosu i trajanju kredita pomno proučite sve opcije koje vam Matchbanker ponudi. Započnite s procesom prijave čisto iz znatiželje i provjerite traži li odabrani zajmodavac informacije o kreditnoj povijesti.
  3. S obzirom da se cijeli proces odvija preko interneta, moguće je podnijeti zahtjev kod nekoliko zajmodavaca. Ovim putem štedite vrijeme i povećavate šanse za dobivanjem odobrenja, a ne gubite ništa. Uvijek imate pravo prihvatiti ili odbiti dobivenu ponudu.
Dodatan savjet za povećanje šansi za odobrenjem je pronalazak jamca ili sudužnika. Iako je ovo prilično težak zadatak, ne postoji brži i učinkovitiji način za poboljšavanje vaše kreditne sposobnosti.

Najbolje od svega je to što ovim putem izbjegavate neugodne odlaske u banku!

Dakle, iako njihova realizacija zna biti kompliciranija od realizacije kredita s povoljnom kreditnom sposobnošću, krediti za blokirane svakako postoje i nisu nikakav mit.

Držimo vam palčeve da sve prođe uspješno i da dođete do ostvarenja svojih ciljeva.

Na što treba pripaziti pri uzimanju brze pozajmice za blokirane

Krediti bez kreditne sposobnosti zvuče predobri da bi bilo istiniti, a uglavnom i jesu.

Morate imati na umu da krediti i pozajmice za blokirane građane mogu imati vrlo visoku kamatnu stopu zbog visokog rizika neotplaćivanja kredita.

Postavite se na mjesto zajmodavca i zapitajte se biste li vi dali novac na povjerenje nekome tko se u prošlosti pokazao lošim dužnikom…

Vjerojatno ne.

Krediti bez HROKa

Zbog toga krediti za zadužene često znaju imati vrlo visoke kamatne stope.

Financijska institucija analizira vaš zahtjev i procjenjuje rizik neispunjavanja obveza vezanih uz kredit za prezadužene. Što je veći rizik, to je veća kamatna stopa.

Iz tog razloga, podnošenje zahtjeva za kredit bez HROKa obično je nešto skuplje od prijave za kredit s dobrom kreditnom povijesti.

Kako odabrati kredit bez HROKa

Matchbanker vam omogućava laku i jednostavnu usporedbu kredita bez HROKa, ali što zapravo treba uspoređivati?

Već smo spomenuli kamatnu stopu, no je li ona jedini čimbenik kojeg treba gledati?

Naravno da ne.

Pri razmatranju ponuda uvijek trebate obratiti pažnju na još nekoliko važnih čimbenika:

Kako lakše dobiti brze pozajmice za prezadužene građane

Krediti za prezadužene građane se ne ostvaruju lako. Zajmodavcu morate dokazati da ste kreditno sposobni!

Kako to učiniti?

Poboljšavanjem vaše financijske situacije, naravno. 

Sljedeći odjeljak sadrži plan poboljšavanja financijske situacije u 4 koraka te brojne korisne savjete za one koji ne uspijevaju pravilno rasporediti mjesečni proračun i one kojima je dosta vječnih dugova i minusa na računu.

1. korak: Definirajte svoje financijske ciljeve

Da biste mogli učinkovito upravljati svojim financijama, morate odrediti vaše financijske ciljeve.

Želite li isplatiti dug? Početi štedjeti za kuću? Ili možda otići na odmor iz snova?

Postavljanje jasnih ciljeva može vam pomoći da ostanete usredotočeni i motivirati vas da smanjite višak potrošnje.

Davanje konkretnih rokova svojim ciljevima će vas također dodatno gurati na pridržavanje plana, te će vas podsjećati da će period štednje kad tad završiti.

Izradite vizualni prikaz napretka kako biste mogli ostati informirani o uspjehu. Postavite ga na vidljivo mjesto, primjerice na hladnjak. Bit ćete još više motivirani trošiti pametno kada vidite da napredujete prema cilju.

2. korak: Organizirajte se

Organiziranje je važan korak za poboljšanje financijskog života.

Prvo, postavite trajni nalog za automatsko plaćanje svih fiksnih računa.

Propuštanje plaćanja može sa sobom donijeti visoke kazne za kašnjenje, te može biti štetno za vašu financijsku budućnost.

Zato se trebate pobrinuti da svi vaši računi budu plaćeni na vrijeme!

Izračunajte koliko svakog mjeseca možete odvojiti za štednju, te za to također postavite trajni nalog. O novcu kojeg ne vidite na svom računu nećete niti razmišljati, te ćete ovako biti osigurani da ćete svakog mjeseca završiti s nešto ušteđevine.

Hitne situacije se događaju kada ih najmanje očekujete, na primjer gubitak posla ili iznenadna bolest, te je zato važno biti spreman na sve.

Bilo bi dobro odvojiti za troškove barem 3 mjeseca života, kako bi osigurali financijsku stabilnost u neplaniranim periodima.

Konačno, riješite se stvari koje više ne trebate.

Organiziranje i čišćenje svog životnog prostora može također značiti stavljanje dodatnog novca u džep.

Pokušajte prodati artikle na Njuškalu ili sličnim stranicama, te višak donirajte.

3. korak: Izradite proračun

Prvi korak u planiranju proračuna je znanje gdje sav vaš novac ide.

Zabilježite svaku kunu koju potrošite u mjesecu – za najam, hranu i sve druge račune i troškove.

Uračunajte čak i povremene užitke kao što su odlazak u kino ili večera s prijateljima.

Neke od mobilnih aplikacija koje vam mogu pomoći pri praćenju proračuna su Money Manager, Money Manager Expense Budget, Monefy, My Budget Book, itd.

Na temelju vaše potrošnje, proračun ćete izračunati oduzimanjem iznosa svih vaših troškova i računa od iznosa prihoda.

Ako ostanete s pozitivnim iznosom, čestitamo! Zarađujete više nego što trošite.

Taj dodatni novac možete odvojiti za štednju ili za druge financijske ciljeve.

Ako trošite više nego što zaradite, imate dvije mogućnosti: povećajte svoju zaradu ili smanjite potrošnju.

U svakom slučaju, stvaranje proračuna daje vam jasnu ideju o tome gdje stojite financijski te omogućuje procjenu vaših troškova.

4. korak: Srežite nepotrebne troškove

Bilo da krajem mjeseca ulazite u prekoračenje ili završavate s viškom na računu, dobra je ideja evaluirati troškove i probati smanjiti potrošnju.

Mali troškovi se zbrajaju, a njihovo rezanje može imati znatan utjecaj na vaše financije.

Ovo su samo neke od stvari koje možete učiniti:

Smanjivanjem viška troškova ćete shvatiti da imate dodatni novac za koji niste ni znali da postoji – novac koji se može odvojiti za vaše financijske ciljeve.

Zašto odabrati online posuđivanje novca?

Činjenica je da smo se u životu svi naslušali loših iskustava s kreditima i pozajmicama te o svakojakim prijevarama preko interneta.

Zato se sigurno pitate zašto odabrati online posuđivanje novca?

Za to postoji više razloga.

Prvo, posuđivanjem novca online štedite vrijeme.

Pogotovo ako vas zanimaju krediti bez hroka. Ne trebate posjećivati raznorazne poslovnice banki koje možda ionako ne bi prihvatile vaš zahtjev.

Cijeli proces možete obaviti iz udobnosti vlastitog doma, od uspoređivanja ponuda do prijave.

Još više vremena štedite ukoliko koristite platformu za uspoređivanje kredita kao što je Matchbanker, jer on okuplja sve ponude i njihove uvjete na jednom mjestu kako biste ih vi mogli što lakše i brže usporediti.

Drugo, posuđivanje novca online je jednako sigurno kao i bilo koji drugi način posuđivanja novca.

Jedino što trebate imati na umu je da ni pod koju cijenu ne trebate uplaćivati nikakav iznos na račun zajmodavca prije no što vam sjedne isplata.

Ako vas zajmodavac traži da nešto uplatite, odmah možete posumnjati da nešto nije kako treba biti – te potražiti drugog zajmodavca.

Srećom, svaka ponuda koja se nalazi na Matchbankeru je 100% provjerena i pouzdana, tako da sa sigurnošću možete doći do prijeko potrebnog novca.

Primjer – Krediti bez HROKa

Kredit 1.000,00 kn
Trajanje 30 dana
Naknada 240,00 kn
Ukupni iznos 1.030,00 kn

Sažetak

Pronađi svoj sljedeći kredit na Matchbankeru

Krediti bez HROKa: 4.7/5 na temelju 44 ocjena - Dodajte ocjenu