Gotovinski krediti

Gotovinski krediti su najpopularnija vrsta kredita jer ih je najlakše realizirati. Brzi gotovinski krediti ne zahtijevaju navođenje svrhe kredita i obično nude povoljne kamatne stope. Na Matchbankerovom popisu se nalaze najpovoljniji gotovinski krediti u kunama, s transparentno navedenim prednostima i manama. Ovako vam je brz dolazak do odluke garantiran! Sakrij
Pročitaj više
Sve
10.000 Kn
Sve
80 godina
Vaša pretraga je pronašla 5 rezultata
300 - 4.000 Kn Iznos kredita
15 - 30 dana Trajanje
0 - 0 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 4.000,00 kn na period od 30 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 4.000,00 kn, uz EKS 0%. Ne postoje nikakvi drugi troškovi ako kredit otplatite na vrijeme.
2.000 - 10.000 Kn Iznos kredita
60 - 365 dana Trajanje
7.2 - 8.4 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 6.116,40 kn, uz EKS 8,12%, iznos premije 116,40 kn, te iznos mjesečne rate 1.223,28 kn (5 rata).
Prikaz 2 od 5 kredita

Gotovinski krediti - što su i kako do njih

autor: Mihaelažurirano

Gotovinski kreditiU ovom tekstu objašnjavamo što su gotovinski krediti i kako do njih možete doći uz pomoć Matchbankera. 

Dobit ćete upute, informacije i korisne savjete vezane uz cijeli proces dobivanja kredita – od početne faze uspoređivanja uvjeta, sve do faze zatvaranja kredita.

Za čitanje ovog teksta potrebno vam je samo nekoliko minuta, a sadrži sve informacije koje vam trebaju za dolazak do najpovoljnijeg kredita.

Prije svega, zašto vjerovati Matchbankeru? 

Matchbanker je inovativan način traženja zajma. Zadovoljstvo korisnika nam je uvijek na prvom mjestu, čemu svjedoči naš brz rast i uspjeh u 9 zemalja.

Na našoj platformi možete u tren oka pregledati zajmove i kredite na hrvatskom tržištu, te usporedbom doći do najpovoljnijeg. Time osiguravate informiranost, uštedu vremena i uštedu novca.

Dodatni plus je da je sve napisano jednostavnim, razumljivim jezikom kako vam pusti financijski termini ne bi zadali glavobolju.

Potpuna anonimnost je zagarantirana! Matchbankeru bez straha možete povjeriti vaše financijske potrebe upravo zbog toga što iza Matchbankera stoji brižan i iskusan tim koji cijelim srcem nastoji pomoći korisnicima u ostvarivanju njihovih ciljeva.

Naš najveći prioritet ste vi, naš klijent. Ovo znači da se iz dana u dan postavljamo na vaše mjesto kako bismo shvatili što sve možemo promijeniti ili poboljšati kako biste vi bili zadovoljniji. Zvuči izlizano, ali je istina! Bez zadovoljnih korisnika, naš rast nije moguć.

A rast je nešto čemu uvijek težimo. Za sada smo prisutni na 9 tržišta: danskom, norveškom, švedskom, finskom, poljskom, španjolskom, češkom, rumunjskom i hrvatskom.

Dokaz uspjeha Matchbankera nije samo aktivnost na mnogim europskim tržištima, već tisuće zadovoljnih kupaca koji su posljednjih godina koristili naše usluge.

Hvala vam na povjerenju!

Brzi gotovinski krediti

Gotovinski krediti su jedna od vrsta kredita koje možete posuditi od banke ili druge financijske institucije. Obično se radi o zajmovima opće namjene koje možete koristiti proizvoljno za podmirivanje dugova, osobne projekte ili plaćanje neočekivanih troškova.

Neke od najčešćih namjena gotovinskih kredita su:

 • odmor 
 • medicinski računi 
 • novo vozilo ili obnova kućanstva

Gotovinske kredite je često teže dobiti i uvjeti kvalifikacije su stroži. Ako razmišljate o podizanju gotovinskog kredita, evo nekoliko stvari koje je dobro znati.

Gotovinski krediti u kunama

Nakon neočekivane situacije sa švicarskim frankom, mnogi građani strepe od valutnog rizika i okreću se kreditima u domaćoj valuti. Više od 50% svih kredita u Hrvatskoj uzima se u kunama, bez obzira na to što oni u eurima nekada imaju niže kamatne stope.

Ukoliko i vas zanimaju najpovoljniji gotovinski krediti u kunama, nastavite čitati i saznajte kako vam Matchbanker može pomoći da ih pronađete.

Pozajmice novca bez zaloga

Gotovinski krediti ne zahtijevaju korištenje imovine kao osiguranja. U slučaju ne ispunjavanja kreditnih obveza, zajmodavac ne može automatski preuzeti dio vaše imovine. Ovo je jedan od razloga zašto je gotovinske kredite teže dobiti.

Većina gotovinskih kredita može se dobiti bez zaloga. Kredit koji je zaštićen imovinom kao što je automobil ili kuća obično je jeftiniji, ali riskirate gubitak imovine ukoliko ne ispunjavate kreditne obveze.

Iako zajmodavac ne može automatski preuzeti vašu kuću ili automobil, može poduzeti druge mjere prikupljanja dugova. One uključuju prijavljivanje kašnjenja otplate kreditnim uredima, unajmljivanje agencije za naplatu i podnošenje tužbe protiv vas.

Kako biste povećali šanse za dobivanjem odobrenja za kredit te snizili troškove i kamate, dobro je imati kvalitetne instrumente osiguranja kao što su mjenice i zadužnice, police osiguranja, jamci i sudužnici, depoziti, ili kreditna osiguranja.

Kako posuditi novac preko Matchbankera

Ovaj proces podijelili smo u nekoliko koraka:

1. Pronalaženje odgovarajućeg kredita

Vrsta kredita ovisi o vašim financijskim potrebama. Osim gotovinskih, postoji još nekoliko vrsta kredita koje možete razmotriti – brzi krediti, krediti bez HROKa, krediti za mlade, kratkoročne pozajmice, stambeni, itd.

Nakon što odlučite za koju vrstu kredita želite podnijeti zahtjev, evo na što trebate paziti kada uspoređujete ponude različitih zajmodavaca:

 • Iznos pozajmice. Koliki su minimalni i maksimalni iznos za koji se možete prijaviti i je li vam to dovoljno?
 • Rok otplate. Koji su minimalni i maksimalni rok otplate? Obično se nude rokovi od jedne do sedam godina, ali ovise o zajmodavcu.
 • Naknade. Provjerite unaprijed naknade, kao što su naknade za obradu kredita, mjesečne ili godišnje naknade, itd.
 • Kamatna stopa. Je li stopa fiksna ili promjenjiva? Je li konkurentna?
 • Iznos otplate. Jednom kad znate iznos kredita i uvjete, možete upotrijebiti kreditni kalkulator kako biste vidjeli hoće li otplata odgovarati vašem proračunu.
 • Uvjeti otplate. Možete li odabrati svoj tempo otplate? Možete li prijevremeno vratiti zajam bez naknade?

Na Matchbankeru ćete pronaći opširan popis kredita gdje možete s lakoćom usporediti uvjete i odabrati najbolji za vas. Ovim putem štedite i vrijeme i novac! Korištenje Matchbankerove usluge je potpuno besplatno.

Sve što trebate učiniti je kliknuti na “Popis ponuda” i uz pomoć našeg vodiča kojeg upravo čitate odabrati pravu ponudu. Kada odlučite, prebacujete se na web stranicu odabranog zajmodavca i podnosite zahtjev.

Trebate usporediti cijene više zajmodavaca prije odabira. Najpovoljniji gotovinski krediti su obično oni s najnižom efektivnom kamatnom stopom (EKS).

2. Ispunjavanje kriterija

Zajmodavci uglavnom imaju fiksne kriterije koje morate ispunjavati da bi ostvarili zajam. Iako se ovi kriteriji razlikuju, mnogi zahtijevaju od tražitelja kredita da zadovolje sljedeće:

 • Dob. Morate biti stariji od 18 godina.
 • Prihod. Možda ćete morati zarađivati određeni iznos kako biste mogli podnijeti zahtjev za kredit. Ako postoje, zajmodavac treba navesti uvjete godišnjeg prihoda.
 • Zapošljavanje. Većina zajmodavaca zahtijevat će da budete zaposleni u stalnom radnom odnosu. Neki zajmodavci uzimaju u obzir i alternativne prihode poput mirovina ili investicija.
 • Boravište. Većina zajmodavaca zahtijevat će da budete državljanin Republike Hrvatske ili da imate stalno boravište u Republici Hrvatskoj.
 • Kreditni rezultat. Iako kod online kredita zajmodavci ne gledaju kreditni rezultat strogo kao tradicionalni zajmodavaci kao što su banke, i dalje ćete morati zadovoljiti minimalne kreditne rezultate kako bi se kvalificirali za kredit.

Sama činjenica što ispunjavate navedene zahtjeve ne znači da ćete biti odobreni. Morat ćete si moći priuštiti plaćanje kredita bez ugrožavanja proračuna. Zajmodavci će gledati vaš prihod, dugovanja i zaposlenje kako bi utvrdili jeste li kvalitetan podnositelj zahtjeva.

3. Prijava

Postupak prijave za kredit se razlikuje ovisno o zajmodavcu. Mnogi nude mogućnost prijave preko interneta, u poslovnici ili preko telefona. Možete pregledati informacije i popis dokumenata potrebnih za ispunjavanje zahtjeva na web stranici zajmodavca.

Očekuje se da će zajmodavci tražiti od vas ove podatke kako bi obradili vašu prijavu:

 • Identifikacijski dokument. Trebat ćete osigurati vozačku dozvolu, putovnicu ili neki drugi identifikacijski dokument prilikom podnošenja zahtjeva za kredit.
 • Dokaz o prihodima. Ovisno o zajmodavcu, možda ćete morati priložiti platne liste i izvješća s računa za posljednjih nekoliko mjeseci. Ako ste samozaposleni, zajmodavci mogu zatražiti porezne prijave za posljednje dvije godine.
 • Ostali financijski dokumenti. Ako imate druge dugove, pozajmice, ili kreditne kartice, možda ćete morati priložiti izvješća s tih računa.

Popunjavanje online prijava obično traje samo nekoliko minuta ako imate sve potrebne podatke pri ruci. Podnošenje zahtjeva preko telefona ili u poslovnici traje znatno duže!

4. Odobrenje

Neki zajmodavci mogu vam dati odgovor odmah, a drugima može trebati nekoliko dana kako bi odobrili vaš zahtjev.

Ukoliko ste zajmodavcu dali dovoljno informacija da donese odluku o vašoj prijavi, poslat će vam ugovor o zajmu koji prikazuje koliko ćete posuditi, koliko ćete morati vratiti i druge važne detalje i uvjete o vašem zajmu.

Imajte na umu da ponuda nije važeća sve dok je ne potpišete, tako da se slobodno prijavite za više opcija i ignorirajte ponude koje vam ne odgovaraju. Ovo neće narušiti vašu kreditnu sposobnost.

5. Dobivanje novca

Ovisno o vrsti i svrsi kredita, novac sjeda ili na vaš račun ili direktno na račun konačnog primatelja novca (npr. kada uzimate auto kredit, zajmodavac može platiti direktno prodavaču automobila).

Prijenos novčanog iznosa može potrajati od jednog do nekoliko radnih dana. Što se ranije u danu prijavite, veće su šanse da novac sjedne na vaš račun istog dana.

6. Otplata

Većina kredita otplaćuje se mjesečno. Neki zajmodavci prihvaćaju samo izravna plaćanja s vašeg bankovnog računa, dok drugi prihvaćaju čekove ili novčane transfere.

Ako planirate platiti više od ugovorene mjesečne rate ili otplatiti kredit u cijelosti prije isteka roka otplate, provjerite ima li vaš zajmodavac ograničenja koliko možete platiti godišnje i da nema nikakvih naknada za prijevremenu otplatu.

7. Zatvaranje zajma

Ako ste uredno otplaćivali kredit kako je navedeno u vašem ugovoru, vaš bi zajam trebao biti zatvoren nakon završne uplate.

Međutim, ako planirate ranije otplatiti zajam, dobro je kontaktirati zajmodavca i dobiti konačni iznos isplate. To osigurava da vaš zajam bude zatvoren kada izvršite konačnu uplatu i da nećete trebati plaćati neočekivane kamate.

Prednosti i mane gotovinskih kredita

 • nemaju određenu namjenu
 • nije potreban zalog imovine
 • široka ponuda
 • često zahtijevaju dodatne elemente osiguranja
 • često imaju višu kamatnu stopu

Sažetak

 • Matchbanker je moderna platforma na kojoj možete uštedjeti vrijeme tražeći zajam. Naše višegodišnje iskustvo na tržištu kredita i tisuće zadovoljnih korisnika u 9 zemalja čine nas pouzdanim posrednikom između korisnika i zajmodavaca.
 • Gotovinski kredit je novac posuđen od banke za osobne troškove, kao što su odmor, poboljšanje doma ili kupnja novog automobila.
 • Može ili ne mora biti osiguran zalogom, ukoliko je osiguran bit će povoljniji.
 • Mora biti otplaćen tijekom određenog vremenskog razdoblja i zahtijeva redovite mjesečne otplate.
 • Može imati fiksnu ili promjenjivu kamatnu stopu.
 • Važno je usporediti uvjete različitih zajmodavaca prije odluke što možete brzo i jednostavno učiniti preko Matchbankera.
Pronađi svoj sljedeći kredit na Matchbankeru