Nenamjenski krediti

Nenamjenski krediti su idealni ako tražite slobodu pri raspolaganju novčanim sredstvima. Na ovoj stranici ćete pronaći popis na kojem se nalaze najpovoljniji nenamjenski krediti, čije uvjete jednostavno možete usporediti. Najtraženiji su nenamjenski krediti u kunama, zbog nižih kamatnih stopa u odnosu na kredite s valutnom klauzulom. Sakrij
Pročitaj više
Sve
10.000 Kn
Sve
80 godina
Vaša pretraga je pronašla 5 rezultata
300 - 4.000 Kn Iznos kredita
15 - 30 dana Trajanje
0 - 0 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 4.000,00 kn na period od 30 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 4.000,00 kn, uz EKS 0%. Ne postoje nikakvi drugi troškovi ako kredit otplatite na vrijeme.
2.000 - 10.000 Kn Iznos kredita
60 - 365 dana Trajanje
7.2 - 8.4 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 6.116,40 kn, uz EKS 8,12%, iznos premije 116,40 kn, te iznos mjesečne rate 1.223,28 kn (5 rata).
Prikaz 2 od 5 kredita

Nenamjenski krediti i kako pronaći najpovoljniji

autor: Mihaelažurirano

Nenamjenski kreditiAko vas zanimaju nenamjenski krediti i želite naučiti više o njima, ovaj članak je stvoren za vas.

Znamo da krediti mogu biti zbunjujući.

Nakon samo nekoliko minuta čitanja ovog članka potpuno ćete razumjeti kompleksne financijske pojmove te na što sve trebate obratiti pozornost pri razmatranju kredita.

Saznat ćete:

 • Gdje se mogu pronaći najpovoljniji nenamjenski krediti te sve o kriterijima koji utječu na povoljnost kredita
 • Zašto su nenamjenski krediti u kunama često bolja opcija od onih u eurima i drugim valutama
 • Kako koristiti Matchbanker za usporedbu kreditnih opcija kako biste uštedjeli vaše vrijeme – i u konačnici novac

Što su nenamjenski krediti i treba li ih uzimati u kunama

Kao što i samo ime sugerira, nenamjenski krediti su oni koje možete podići bez navođenja namjene njihovog korištenja.

Odobrenje se obično dobiva lako.

Nakon što vam banka ili financijska institucija isplati novac, možete ga odmah podignuti u gotovini i početi s trošenjem.

Pitate se za što možete koristiti nenamjenski kredit?

Za što god želite!

Uglavnom se nenamjenski krediti koriste u iznenadnim životnim situacijama kada vam treba manja novčana pozajmica u što kraćem vremenu.

Na primjer:

 • za manje popravke
 • za hitna putovanja
 • za medicinske troškove
 • …ili za bilo što drugo! 
Ta slobodnost korištenja obično ima svoju cijenu: kamatne stope znaju biti više, a rok otplate kraći nego kod drugih kredita (od nekoliko mjeseci do nekoliko godina). 

U suprotnom, postoje namjenski krediti koji su predviđeni za specifične troškove poput kupnje automobila, renovacije stana ili troškove poslovanja.

Oni nude veće iznose i duže rokove otplate, no teže je doći do odobrenja i obično zahtijevaju zalaganje imovine.

Upravo zbog toga Hrvati se najčešće okreću nenamjenskim kreditima u kunama koji su jednostavni za realiziranje i ne predstavljaju rizik od rasta tečaja ili gubitka imovine u slučaju nemogućnosti otplaćivanja.

No, koji su najpovoljniji nenamjenski krediti?

Teško je reći.

Do tog zaključka se dolazi detaljnom analizom različitih zajmodavaca i njihovih ponuda – što može biti dugotrajan i stresan proces.

Srećom, Matchbanker ga obavlja umjesto vas!

Jesu li nenamjenski krediti uz Matchbanker pouzdani

Matchbanker je nova platforma za usporedbu kreditnih ponuda, koja prikuplja sve dostupne podatke o kreditu i pregledno vam ih prezentira.

Zanimaju li vas nenamjenski krediti, bilo da su to nenamjenski krediti u kunama ili u eurima, Matchbanker vam može pomoći u njihovom pronalasku.

Na Matchbankeru svaka kreditna ponuda sadrži detalje o iznosu, roku otplate, kamatnoj stopi i procijenjenom vremenu isplate.

Uz ova četiri faktora već možete lako zaključiti koji je najpovoljniji nenamjenski kredit! Ako niste potpuno sigurni kako to učiniti, ne brinite – sve ćemo vam detaljno objasniti kroz ovaj vodič.

Zašto ovo radimo?

Zato što nam je u cilju pojednostaviti svijet kredita. Iza Matchbankera stoji tim posvećenih ljudi koji svakodnevno rade na poboljšanju vašeg iskustva.

To mogu potvrditi naši brojni zadovoljni korisnici diljem Europe.

Vaše povjerenje shvaćamo ozbiljno te vam garantiramo potpunu sigurnost, pouzdanost i anonimnost.

Kako realizirati nenamjenski kredit uz Matchbanker

Naša usluga funkcionira tako da vam na temelju odabranih kriterija prikazujemo jasan i pregledan popis ponuda nenamjenskih kredita.

U tren oka možete saznati prednosti i mane svake ponude te koje točno uvjete trebate ispunjavati za dobivanje odobrenja.

Upravo je taj detaljni popis ponuda ono što čini Matchbanker neprocjenjivim za tražitelje kredita. Više ne moraju “kopati” po internetskim stranicama desetaka različitih zajmodavaca, sada sve informacije mogu pronaći na jednom mjestu.

Nakon odabira ponude, klikom na “Posudi sada” Matchbanker vas preusmjerava na stranicu zajmodavca gdje započinjete s procesom prijave.

Proces prijave možete obaviti u nekoliko minuta, a novac na vašem računu možete vidjeti za svega 15 minuta (ovisno o razdoblju dana u kojem se prijavljujete).

Jednostavno, zar ne?

Koja vam dokumentacija treba za realizaciju nenamjenskog kredita

Realizacija nenamjenskih kredita je brza i jednostavna ukoliko unaprijed pripremite potrebnu dokumentaciju. Online zajmodavci obično ne zahtijevaju ništa neuobičajeno ili komplicirano.

Većina njih traži:

 • službenu ispravu (osobnu iskaznicu ili putovnicu)
 • bankovni račun
 • platne liste ili izjavu o zaposlenju

Proces prijave možete obaviti 100% online, što znači da sami odlučujete kada i gdje ćete podnijeti zahtjev.

Printanje dokumentacije nije potrebno – dokumente možete jednostavno skenirati vašim mobilnim telefonom, bilo kada i bilo gdje.

Instrumenti osiguranja nenamjenskog kredita

Online zajmodavci, baš kao i banke, nerado odobravaju kredite rizičnim klijentima.

Ako ste već prezaduženi ili ste u prošlosti imali problema s otplaćivanjem – vjerojatno nećete lako dobiti odobrenje.

U tom slučaju ne trebate odustajati, već samo trebate dokazati zajmodavcu da ćete biti dobar dužnik.

Preporučavamo vam da razmislite o različitim instrumentima osiguranja koji će automatski ojačati vašu kreditnu sposobnost i poboljšati kako izgledate u očima zajmodavca.

Postoje…

 • Jamci i sudužnici – Osobe ili institucije koje zajedno s dužnikom jamče redovitu otplatu kredita.
 • Mjenice i zadužnice – sredstva osiguranja isplate s kojima zajmodavac može direktno s bankovnog računa dužnika naplatiti dugovanja.
 • Polica životnog osiguranja – osiguranje podmirenja dugovanja u slučaju smrti.
 • Depozit – novčani iznos koji se polaže kao sredstvo osiguranja i vraća dužniku tek po otplati kredita.
 • Zalog – objekt vrijednosti koji služi kao sredstvo osiguranja, najčešće nekretnina ili automobil.
 • Kreditna osiguranja – osiguranja od nemogućnosti otplate kredita u slučaju gubitka posla, nezgode ili bolesti.
Iako je danas vrlo teško pronaći jamca ili sudužnika za kredit, to je još uvijek naučinkovitija opcija za automatsko poboljšanje kreditne sposobnosti.

Za što koristiti nenamjenski kredit

Kao što smo već spomenuli, zajmodavca ne zanima za što koristite nenamjenski kredit.

Dakle, možete ga koristiti u bilo koje svrhe – za odmor, obnovu doma, kupnju automobila, ili bilo koju drugu financijsku potrebu koju imate.

Međutim, postoje neke stvari za koje ne savjetujemo korištenje nenamjenskih kredita: ulaganje u posao, razonodu, nepotrebne kupnje i sve troškove koji nisu hitni.

Važno je da prije uzimanja kredita promislite o tome kako ćete ga otplaćivati.

Osim o nenamjenskim kreditima, Matchbanker vas može educirati o opcijama pozajmica, kredita bez hroka i gotovinskih kredita.

Kako ostvariti najpovoljniji kredit

Na početku ovog članka smo spomenuli kako na povoljnost kredita utječe nekoliko različitih faktora, te ćemo sada objasniti svaki od njih.

Hrvatska narodna banka upozorava kako Hrvati sve više završavaju s nepovoljnim kreditima zahvaljujući slaboj financijskoj pismenosti.

Upravo zato je Matchbankerov cilj educirati korisnike prije nego što se zaduže te im omogućiti ostvarenje najpovoljnijih uvjeta.

Postoji nekoliko faktora na koje trebate obratiti pažnju pri odabiranju kredita, kako biste sveli kreditne troškove na minimum.

To su:

 • Efektivna kamatna stopa (EKS) – najvažniji faktor pri donošenju odluke o kreditu, jer uključuje sve naknade i time predstavlja njegov stvarni trošak. Kamatna stopa može biti fiksna ili promjenjiva, što je vrlo važno pri uzimanju kredita.
 • Rok otplate – najčešće, što je rok otplate kraći, to je kamatna stopa viša. Što je rok otplate duži, to je kamatna stopa niža (ali ćete u konačnici vratiti znatno više).
  Iako su uglavnom kratkog roka otplate, postoje i nenamjenski krediti na 15 godina ili dulje. To su krediti znatno većih iznosa, od 200.000 kn do 1.000.000 kn. Takvi krediti se mogu koristiti za veće životne projekte.
 • Dodatne naknade – važno je provjeriti hoćete li trebati platiti dodatne naknade koje nisu uključene u EKS, kao na primjer naknadu za obradu ili za prijevremenu otplatu.
Osim kamatne stope, roka otplate i dodatnih naknada, treba obratiti pozornost na valutu u kojoj se zadužujete – ona može imati velik utjecaj na povoljnost vašeg kredita.

Isplate li se više nenamjenski krediti u kunama ili eurima

Posljednjih par godina, popularnost kunskih kredita je u porastu.

Nakon situacije sa švicarskim frankom 2015. godine, tražitelji kredita su postali skeptični u vezi zaduživanja u stranim valutama.

Iako krediti u stranim valutama, posebno u eurima, znaju imati najpovoljnije kamate, dolaze s velikim rizikom od rasta tečaja.

Zato se najčešće isplati uzeti kredit u domaćoj valuti, i to s fiksnom kamatnom stopom.

Koji su najpovoljniji nenamjenski krediti na Matchbankeru

Matchbanker nudi nekoliko uistinu povoljnih opcija za nenamjenske kredite, koje imaju kamatnu stopu od 0%.
 
Što to znači?
 
Kamatna stopa od 0% znači da ćete vratiti točno onoliko koliko ste i prvotno posudili. Ne postoje nikakvi dodatni troškovi i naknade (ovo vrijedi samo za određene iznose i rokove otplate).
 
Jedan od zajmodavaca koji nude beskamatne kredite je Ferratum. Njihove opcije pozajmica ćete pronaći na vrhu našeg popisa.
 
Bitno je naglasiti da vam Matchbanker ne može odobriti kreditni zahtjev, ali vam može uvelike uštedjeti vrijeme i pomoći u potrazi za odgovarajućim zajmodavcem.

Jednostavni trikovi za dodatnu uštedu novca

Naravno, krediti i pozajmice nisu jedini načini za dolazak do novca.

Želimo s vama podijeliti nekoliko svakodnevnih trikova koji mogu biti značajni u vašem proračunu:

 • Smanjite korištenje vašeg vozila. Pokušajte češće šetati ili biciklirati, te dogovorite s kolegom dijeljenje vožnje do radnog mjesta. Ovo je zabavnija, ekonomičnija opcija koja je svakako bolja za okoliš.
 • Ne kupujte najskuplje marke običnih kućanskih potrepština. Uglavnom su jeftinije opcije jednako učinkovite, a možete se čak okušati i u “DIY” (uradi sam) projektima.
 • Raščistite garažu i podrum. Pokušajte prodati sve stvari koje ne koristite. Samim time možete uštedjeti znatnu količinu novca.

Sažetak

 • Nenamjenski krediti su oni koje možete dobiti bez navođenja svrhe kredita. Imate pravo raspolagati novcem kako god vama odgovara.
 • Takvi krediti se najčešće koriste za iznenadne životne troškove, kao što su popravci, medicinski troškovi ili hitna putovanja.
 • Obično su ovakvi krediti najlakši za dobiti, uz brzu i jednostavnu proceduru.
 • Nenamjenski krediti u kunama i s fiksnom kamatnom stopom su najsigurnija opcija zbog toga što s njima ne riskirate porast troškova.
 • Matchbanker umjesto vas okuplja kreditne ponude na jednom mjestu. Na vama je samo da usporedite njihove uvjete i odlučite koja vam najbolje odgovara.
 • Za prijavu vam ne treba mnogo. Online zajmodavci uglavnom zahtijevaju samo da imate osobnu iskaznicu i uredan bankovni račun.
Pronađi svoj sljedeći kredit na Matchbankeru