Pozajmice

Usporedite pozajmice dostupne na tržištu, odlučite o najpovoljnijoj ponudi i dođite do novca isti dan. Brze pozajmice na Matchbankeru sadrže detaljno navedene uvjete koji vam trebaju za laku usporedbu ponuda. Njihova najveća prednost je isplata odmah - upravo zato su brze pozajmice online idealna opcija u hitnim slučajevima. Sakrij
Pročitaj više
Sve
10.000 Kn
Sve
80 godina
Vaša pretraga je pronašla 5 rezultata
300 - 4.000 Kn Iznos kredita
15 - 30 dana Trajanje
0 - 0 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 4.000,00 kn na period od 30 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 4.000,00 kn, uz EKS 0%. Ne postoje nikakvi drugi troškovi ako kredit otplatite na vrijeme.
2.000 - 10.000 Kn Iznos kredita
60 - 365 dana Trajanje
7.2 - 8.4 % EKS
Sutra 08:00 Vrijeme isplate
Uz zatraženi iznos od 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos za povrat sa svim pripadajućim troškovima je 6.116,40 kn, uz EKS 8,12%, iznos premije 116,40 kn, te iznos mjesečne rate 1.223,28 kn (5 rata).
Prikaz 2 od 5 kredita

Pozajmice - što su brze pozajmice i kako do njih?

autor: Mihaelažurirano

PozajmicePozajmice su odlično rješenje u situacijama kada trebate doći brzo do novca. Mnogo ih je lakše ostvariti nego tradicionalne bankovne kredite – potrebno je manje papirologije, cijeli proces se odvija online, a isplata može sjesti na vaš račun u svega nekoliko minuta.

Za svakoga tko duguje novac na nekoliko kreditnih kartica ili ima nekoliko otvorenih kredita, pozajmice su također koristan alat za konsolidaciju dugova kojim možete uštedjeti na kamatama i olakšati vječnu borbu s dugovima.

Ovaj vodič sadrži sve što trebate znati o različitim vrstama pozajmica koje su dostupne na tržištu te brojne savjete i vodiče za donošenje informirane odluke.

Također ćemo vas upoznati s Matchbankerom i načinima na koji vam može pomoći pri dobivanju pozajmice preko interneta.

Što su brze pozajmice online

Pozajmice su način posuđivanja novca od zajmodavaca kao što su banke, kreditne unije ili druge financijske institucije. Vi odabirete iznos i rok otplate koji vam odgovara, a zajmodavac odlučuje hoćete li dobiti odobrenje na temelju vaše kreditne sposobnosti.

Brze pozajmice su one koje možete ostvariti 100% putem interneta. One su idealne za osobe kojima novac treba hitno, jer je moguće doći do pozajmice isti dan. Također su idealna opcija za osobe slabijeg kreditnog rejtinga, jer ne zahtijevaju detaljne provjere.

Naravno, podrazumijevaju redovite mjesečne otplate i kamatu po dogovorenoj stopi. Kako su pozajmice uglavnom dostupne za manje iznose i kraća razdoblja, one ne zahtijevaju ugovaranje instrumenata osiguranja poput zaloga ili mjenica.

S brzim pozajmicama, cilj je omogućiti korisnicima pojednostavljen dolazak do novca, bilo kada i bilo gdje.

Kako Matchbanker pomaže pri uzimanju pozajmice

Matchbanker je novitet na tržištu – sveobuhvatna platforma koja olakšava dolazak do najpovoljnije pozajmice. Uz svaku pozajmicu na našem popisu naći ćete jasno navedene uvjete koje trebate za odabir najbolje pozajmice – iznos, rok otplate i kamatnu stopu.

S obzirom da Matchbanker okuplja dostupne pozajmice na jednom mjestu, njihova usporedba je brza i jednostavna. Ovim znatno štedite na vremenu jer ne morate odlaziti na web stranice različitih zajmodavaca i dugotrajno analizirati njihove uvjete.

Naravno, korištenjem Matchbankera ćete uštedjeti i na novcu – jer ćete bez problema ostvariti najpovoljniju ponudu.

Matchbanker je već prisutan u 9 europskih zemalja, i širi se brzo zahvaljujući mnoštvu zadovoljnih korisnika i timu kojem je prioritet korisničko zadovoljstvo. Svaki dan se trudimo održati visoki standard koji smo stekli teškim radom, i na koji smo vrlo ponosni.

Online pozajmice isti dan

Moguće je do novca doći isti dan, no to prvenstveno ovisi o vama. Trebate priložiti svu potrebnu dokumentaciju kako biste zajmodavcu olakšali utvrđivanje vaše kreditne sposobnosti.

Ukoliko zajmodavac zaprimi vašu prijavu rano u danu, uglavnom je obradi u najkraćem mogućem roku te vam novac sjeda na račun u nekoliko minuta ili sati.

Brze pozajmice obično su predviđene za manje iznose i razdoblja, a namjena u potpunosti ovisi o vama. Online zajmodavce uglavnom ne zanimaju vaši motivi. Međutim, evo nekoliko savjeta za što bi bilo dobro koristiti brze pozajmice, a za što ne:

Brze pozajmice koristite za:

 • hitne popravke automobila
 • gubitke plaće zbog bolesti ili ozljede
 • neočekivane medicinske troškove
 • hitne troškove putovanja, poput putovanja na sprovod ili u posjet ozbiljno bolesnom članu obitelji
 • troškove potrebne za početak novog posla poput nove odjeće ili mjesečne putne karte
 • blagdanske ili rođendanske poklone za posebne ljude i obitelj
 • plaćanje pologa za novounajmljeni stan ili kuću
 • plaćanje iznenađujuće visokog računa (poput računa za struju koji je iznenada zabilježio velik rast)
 • predujam na plaću, primjerice ukoliko rok plaćanja računa istječe prije nego što vam stigne plaća (a naknade online pozajmica mogu biti niže od naknada kašnjenja plaćanja računa)
 • plaćanje preseljenja u novi dom

Brze pozajmice nemojte koristiti za:

 • ulaganje u posao (za tu svrhu postoje krediti za poduzetnike!)
 • putovanja iz razonode
 • odlaske u restorane i na zabave
 • kupnju novih naprava, kuhinjski pribor (ovakve stvari mogu pričekati bolja vremena)
 • nepotrebne rođendanske poklone (radije pokušajte sami napraviti originalne poklone)
 • novu odjeću, obuću ili nakit
 • poboljšanja doma
 • članstva u teretani i druge pretplate  (radije vježbajte kod kuće ili u prirodi)
 • kupnju automobila (bolje kupiti automobile s auto kreditima)
 • sve druge potrebe ili stvari koje stvarno mogu čekati i koje za sada nisu hitne

Brze pozajmice sa zalogom

Kod pozajmica osiguranih zalogom, morate koristiti svoju imovinu kao jamstvo. To znači da su osigurane pozajmice dostupne samo vlasnicima nekretnina, a ukoliko ne izvršavate vašu otplatu, možete izgubiti svoj dom.

Možete posuditi veću svotu novca s osiguranim zajmom, a maksimalni iznos za otplatu je duži od 25 godina. Stoga, zajmovi ove vrste su prilično pogodni za one koji žele posuditi veće iznose. Kao i kod ostalih zajmova, obično uključuju fiksne mjesečne otplate.

Koji čimbenici utječu na troškove kredita

Prilikom odabira kredita, prvi bitan faktor na koji morate obratiti pažnju je kamatna stopa. Što je veća stopa kamate, u konačnici ćete trebati više vratiti.

Loša vijest za osobe koje imaju slabu kreditnu sposobnost je da su najniže kamatne stope uglavnom rezervirane za tražitelje kredita s boljom kreditnom sposobnošću, jer ih zajmodavci smatraju manjim rizikom.

Sljedeći bitan čimbenik je provjera različitih naknada, npr. naknade obrade kredita ili naknade prijevremene otplate koje bi mogle utjecati na ukupni trošak zajma.

Konačno, usporedite uvjete kredita prije donošenja vašeg izbora – neki su fleksibilniji od drugih i mogu čak ponuditi mogućnost odgode plaćanja, recimo dva ili tri mjeseca od početka ugovora.

Hoćete li se kvalificirati za kredit

Kao što je gore objašnjeno, hoćete li se kvalificirati za osobni zajam ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti. Ako je slaba, na primjer zbog blokade ili ovrhe u prošlosti, vjerojatno je da vas neće prihvatiti zajmodavci koji imaju najbolje ponude.

Možete poduzeti nekoliko koraka kako biste poboljšali svoju situaciju – napravite proračun i strogo ga se pridržavajte, priorizirajte otplatu svih računa i dugova te nastojte ne čekati s plaćanjima (naknade za kašnjenje su obično visoke).

Pozajmice sa zalogom mogu biti dobar izbor za svakoga čija kreditna nesposobnost otežava dobivanje zajma s niskim kamatnim stopama. Ali zapamtite, one su moguće samo u slučaju ako ste vlasnik nekretnine te vaš dom time može biti ugrožen.

Efektivna kamatna stopa (EKS)

Efektivna kamatna stopa je ona koja je navedena u kreditnim oglasima za marketinške svrhe. Ona sadrži sve troškove i naknade vezane za kredit. Dakle, efektivne kamatne stope su najvažniji faktor pri usporedbi proizvoda i usluga različitih financijskih institucija.

Kamatna stopa koja je oglašavana može u stvarnosti biti drugačija, to ovisi o vašem kreditnom riziku.

Naknade za prijevremenu otplatu

Ukoliko želite vratiti svoje dugove prije dogovorenog rokaimate pravo na to. No imajte na umu da ćete zajmodavcu možda morati nadoknaditi izgubljene kamate. Ta naknada ne smije biti viša od ukupnog iznosa kamata koji biste inače dugovali.

Tipična kazna može biti jednaka kamati jednog ili dva mjeseca. Oni koji žele izbjeći naknade za prijevremeno otplaćivanje trebaju tražiti fleksibilne zajmove koji se mogu isplatiti ranije bez kazne.

Osiguranje otplate kredita

Osiguranje otplate osmišljeno je da možete platiti kredite, hipoteke ili dugove kreditne kartice čak i ukoliko se razbolite ili izgubite svoj posao. Život je nepredvidiv, te je uvijek dobra ideja imati rezervni plan koji će vas poštediti dodatnog stresa u teškim situacijama.

Osiguranje kredita je veoma važan instrument osiguranja, znatno povećava vaše šanse za odobrenjem i smanjuje potrebu za jamcem ili sudužnikom.

Kako dobiti pozajmicu

Sada kada smo vas naoružali brojnim korisnim informacijama o pozajmicama, sigurno se pitate koji je sljedeći korak. 

Vaš sljedeći korak je odlazak na Matchbankerov popis kredita. Možete ga pronaći na vrhu ove stranice, ili pod različitim kategorijama kao što su zajam, krediti bez hroka, brzi krediti, itd.

Popis kredita sadrži filtere kojima možete personalizirati rezultate – možete odabrati iznos kredita, rok otplate, itd.

Vrlo je jednostavno usporediti različite ponude na Matchbankeru, s obzirom da su svi uvjeti prikazani pregledno i razumljivo. Ne trebate pregledavati svakog zajmodavca pojedinačno, čime štedite vrijeme.

Kada odlučite, prebacujemo vas na web stranicu odabranog zajmodavca gdje ispunjavate obrazac za prijavu. Imajte na umu da Matchbanker nije zajmodavac, Matchbanker vas samo povezuje s prikladnim zajmodavcem.

Prilikom popunjavanja obrasca unesite sve potrebne detalje što je jasnije moguće. Imajte na umu da što ste specifičniji, to je veća vjerojatnost da dobijete odobrenje. 
Osnovne informacije koje trebate pripremiti pri popunjavanju zahtjeva za kredit su:

 • osobnu iskaznicu
 • dokaz o prebivalištu
 • broj bankovnog računa i izlist prihoda

Glavne prednosti podnošenja online zahtjeva putem Matchbankera su:

 • nema puno papirologije
 • besplatno je – izbjegavajte platforme za usporedbu kredita koje traže ikakve naknade za uslugu
 • kontakt se vrši telefonom, e-mailom ili chatom – jednostavnija i učinkovitija komunikacija
 • štedite vrijeme – nema potrebe odvajati vrijeme za osobni odlazak u poslovnicu

Vaša prava

Zapamtite da ste prilikom ugovaranja kredita zaštićeni pravilnikom Europske unije.

“Ako se predomišljate o ugovoru o kreditu koji ste potpisali ili ste shvatili da vam kredit zapravo ne treba, u roku od 14 kalendarskih dana od potpisivanja ugovora možete od njega odustati. Davatelju kredita ne dugujete nikakvo objašnjenje, ali morat ćete vratiti novac koji ste posudili, uz kamate i sve nepovratne troškove koje je davatelj kredita već platio.”

Sažetak

 • Brze pozajmice online su odličan alat za konsolidaciju dugova.
 • Uz Matchbanker možete usporediti različite ponude i s lakoćom pronaći pozajmicu koja odgovara vašim potrebama.
 • Prilikom odlučivanja važno je obratiti pažnju na visinu kamatne stope te razne naknade.
 • Do novca je moguće doći već za nekoliko minuta ili sati, no to ovisi o vašoj kreditnoj sposobnosti.
 • Krediti sa zalogom su idealni za osobe koje imaju slabu kreditnu sposobnost, a trebaju novac brzo. Osiguravanje kredita je druga dobra opcija.
 • Prema pravilniku Europske unije, imate pravo odustati od kredita u roku od 14 kalendarskih dana.

 

Pronađi svoj sljedeći kredit na Matchbankeru