Često postavljana pitanja

Kako posuditi novac online na Matchbankeru?

Da biste posudili novac online, trebate odabrati zajmodavca s našeg popisa. Nakon toga preusmjeravamo vas na njegovu web stranicu, gdje trebate popuniti obrazac prijave i podnijeti zahtjev za kredit. Zajmodavac će vam nakon razmatranja vaše prijave poslati ponudu koju možete prihvatiti ili odbiti.

Koliko košta posuditi novac?

Posuđivanje novca često je povezano s troškovima kao što su kamatna stopa, troškovi obrade, troškovi mjenice, police osiguranja, i tako dalje. Međutim, sve ovisi o vrsti kredita i njegovom iznosu. Na tržištu postoje brojne dobre ponude, na primjer kod nekih zajmodavaca moguće je dobiti kredit bez ikakvih troškova ukoliko ga otplatite u roku od 30 dana. Pri uzimanju zajma uvijek provjeravajte efektivnu kamatnu stopu (EKS), koja predstavlja stvarnu cijenu kredita. Ona prikazuje sve troškove povezane s kreditom i pomaže vam da pronađete najboljeg zajmodavca. Na Matchbankeru postoje odlične ponude koje nude EKS od 0%.

Tko može podnijeti zahtjev za kredit?

Zatražiti kredit mogu svi korisnici sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj. Trebate imati mobilni telefon i uredan bankovni račun koji glasi na vaše ime. Minimalna i maksimalna dob ovisi o zajmodavcu. Donja granica iznosi od 18 do 23 godine, a gornja granica iznosi od 70 do 75 godina. Međutim, ponekad možete zaobići pravila, na primjer, kupnjom životnog osiguranja ili dodavanjem sudužnika pri prijavi.

Koliko dugo je čekanje isplate?

Vrijeme isplate ovisi o određenim zajmodavcima. Za neke traje samo desetak minuta, ako se prijavite tijekom radnog vremena. Za ostale, može potrajati i do 3 dana.

Mogu li posuditi novac bez redovnih primanja?

Mogućnost dobivanja kredita je bez sumnje bolja ukoliko imate redovna primanja, jer ga je onda lakše odplatiti. Osim toga, redovna primanja vas čine pouzdanijim u očima zajmodavca. No to ne znači da ne možete posuditi novac. Postoje mnogi zajmodavci koji će vam dati zajam čak i ako nemate redovna primanja. Morate biti svjesni da u tom slučaju kamatna stopa može biti veća.

Zašto Matchbanker?

Matchbanker je pametan sustav za usporedbu kreditiranja. Matchbanker vam štedi vrijeme i razvrstava zajmodavce koji odgovaraju vašoj osobnoj situaciji. Koristeći Matchbanker u samo nekoliko minuta imate pristup osobnom popisu kredita koji odgovara vama i vašim potrebama. Sve što trebate učiniti je odabrati najbolji, ispuniti obrazac prijave – i novac može biti na vašem računu već za nekoliko minuta.

Mogu li realizirati kredit bez uvida u HROK?

Da, na tržištu postoje mnogi zajmodavatelji koji ne provjeravaju kreditnu povijest klijenta prilikom odobravanja kredita. Međutim, imajte na umu da to vrijedi samo kod manjih iznosa.

Je li posuđivanje novca anonimno na Matchbankeru?

Da, posudba na Matchbankeru je potpuno anonimna, a informacije o vama se ne proslijeđuju nikome. Matchbanker će obrađivati ​​vaše osobne podatke u skladu s našom politikom privatnosti. Korisnik se može uvijek odjaviti od primanja bilo kakvih daljnjih poruka od Matchbanker.hr.

Kako Matchbanker funkcionira?

Matchbanker je inovativna stranica za usporedbu zajmova na kojoj ćete pronaći ponude kredita prilagođene vašim osobnim potrebama. Sve što trebate učiniti jest odabrati najbolji zajam s personaliziranog popisa. Korištenje Matchbankera je 100% besplatno.

Jesu li zajmodavci na Matchbankeru pouzdani?

Matchbanker surađuje samo s vjerodostojnim i pouzdanim zajmodavcima. Postoje mnogi zajmodavci na hrvatskom tržištu, i analiza svakog pojedinačno može vam oduzeti puno vremena. Matchbanker nudi tražiteljima kredita inovativnu alternativu, zahvaljujući kojoj je taj proces znatno brži i 100% siguran.

Što je kredit za refinanciranje?

Kako bi se izbjegle posljedice kašnjenja otplate kredita, moguće je koristiti uslugu refinanciranja kredita. Refinanciranje je proces zamjene postojećeg kredita novim. Međutim, novi kredit trebao bi imati bolje uvjete ili značajke koje poboljšavaju vaše financije. Pojedinosti ovise o vrsti kredita i vašem zajmodavcu, ali proces obično izgleda ovako:

Imam sumnje u vezi zajma, kome se trebam obratiti?

Prvo se trebate obratiti izravno zajmodavcu. Njegova dužnost je odbaciti sve vaše sumnje. Ako izbjegava odgovoriti na vaša pitanja ili su njegovi odgovori nejasni, razmislite želite li stvarno sklopiti ugovor s njim.

Što učiniti ako je moja prijava odbijena?

Prije svega, ne bojte se prijaviti za nekoliko različitih kredita. Tada je vjerojatnost veća da će vaša prijava biti prihvaćena. Ako je vaša prijava odbijena, to znači da ne ispunjavate jedan ili više uvjeta zajmodavca. Većina online zajmodavaca provjerava vašu kreditnu povijest, a ponekad i vaš budžet. To utječe na odluku o odobravanju kredita. Ako vaš budžet nije dovoljno visok da biste mogli vratiti zajam, šanse za odobrenje drastično će se smanjiti. Evo nekoliko savjeta o tome kako povećati vjerojatnost dobivanja zajma. Prije svega, provjerite možete li brže vratiti postojeće kredite. Također otkažite što više pretplata koje imaju mogućnost otkazivanja (časopisi, online platforme). Izradite mjesečni proračun i odredite koliko možete potrošiti na hranu i druge troškove života. Napravite raspored troškova, odredite dan za tjedne kupnje, pokušajte isplatiti zajam prije nego što potrošite novac na dodatne troškove. Koristite mobilne aplikacije za kontrolu proračuna. Zahvaljujući njima ćete shvatiti koliko imate nepotrebnih troškova u mjesec dana i što možete smanjiti. Primjeri takvih aplikacija su: Money Manager, Money Manager Expense Budget, Monefy, My Budget Book, itd.

Andreas Linde
Autor
Stručnjak za kredite, Andreas Linde, radio je u financijskoj industriji od 2014. U Matchbankeru piše o zajmovima, refinanciranju, APR-u, kamatnim stopama i svemu povezanom s financijama.
Matchbanker > O nama > Često postavljana pitanja